Rólunk... |
|
Tekintse meg Éttermeinket! |
|
Az étterem alapítója 1992-ben jött Magyarországra -a Király utcai Isztambul Étterembe- azzal a céllal, hogy megismertesse a Vendégekkel a török gasztronómiát. A 3Testvér-bĹ‘l kiválva, 2004-ben indult útjára a Starkebab Török étterem lánc. Igényesen kialakított, törökös hangulatú központi üzletünk a Starkebab éttermek sorában harmadikként, 2006. szeptemberében nyílt Budapesten, a VI. kerületben, a Teréz Krt 62. szám alatt. A Vendégeink kiszolgálásáról 60 fĹ‘s személyzet gondoskodik, hétköznapokon 09:00-04:00 óra között, péntek-szombaton 09:00-06:00 óra között. 2007. februárjában elindítottuk házhozszállítási szolgáltatásunkat is, hogy munkahelyükün, otthonukban is élvezhessék az évek során nagyra nĹ‘tt népszerűségű török ízeket. Az étteremben ingyenes WIFI internet hozzáférést biztosítunk Vendégeink számára. |
|
A török konyháról... |
|
A török konyhaművészet jól ismert Európában. A leggyakrabban használt alapanyagok: padlizsán, zöldpaprika, hagyma, lencse, bab, paradicsom, fokhagyma, és uborka. A török konyhát jelentĹ‘sen befolyásolta az Oszmán Birodalom sokszínűsége, multikulturális környezete. Az oszmán konyhaművészet egyesítette a birodalom területén élĹ‘ népek ételeit és elkészítési módszereit. A legnagyobb befolyást a görög és közel-keleti konyha gyakorolt rá, de keveredtek benne az Ĺ‘si, közép-ázsiai török hagyományok is. Népszerű köret a rizs (pilav) és a bulgur (összetört, fĹ‘zött majd kiszárított búzakása). Az olívaolaj széles körűen elterjedt, leginkább Törökország nyugati területein, ahol bĹ‘ven találhatóak olajfaligetek. Az olívabogyó (zöld, fekete, rózsaszín) kedvelt elĹ‘étel. A kenyér búzából, árpából és kukoricából készül. Jellegzetesen török kenyér a pide (pita) és a tandir ekmegi (tandir: szabadtéri, kerek tűzhely, melynek a belsĹ‘ oldalán sütik ki a kenyértésztát).
|
|
ÉteleinkrĹ‘l... |
|
A legismertebb fĹ‘ételünk, a döner kebap (ismertebb nevén gyros) mellett, melyet csirkehúsból, és borjúhúsból is készítünk, a török konyhára jellemzĹ‘ bárányhús is szerepel étlapunkon. Saját kemencénkben a népszerű török pizzák mellett helyben sütjük a gyros tálhoz adott török kenyeret, és a különleges óriás török kenyeret. Az elkészítendĹ‘ húst saját hentesüzletünkbĹ‘l hozzuk az étterembe, így biztosítva, hogy csak a legjobb minĹ‘ségű, ellenĹ‘rzött alapanyagokból készült étel kerülhessen Vendégeink asztalára. Étlapunkon naponta kétszer változó, legalább 30 különféle étel szerepel, hogy Önök kedvükre válogathassanak. Vegetáriánus Vendégeink éhségének enyhítésérĹ‘l nem csak salátákkal gondoskodunk, a meleg ételek sorában mindig található húsmentes étel. |
|
Minden kedves Vendégünknek jó étvágyat kívánunk!